Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Moussaka (kreikka)

moussaka

3 munakoisoa (noin 0,7 kg)

lihaseos:
0,4 kg jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus rosmariinia
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
2 murskattua valkosipulinkynttä

kastike:
1,5 rkl voita tai margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1 kananmuna
3 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää kuutioitu paprika, mausteet ja tomaattimurska.

Hauduta 10 minuuttia. Valmista valkokastike: Kuumenna maito. Sulata rasva ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito vähitellen. Hauduta kastiketta 5 minuuttia välillä sekoittaen. sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen huolellisesti kananmuna ja 2 dl juustoraastetta.

Huuhdo munakoisot huolellisesti ja leikkaa niistä kanta pois. Leikkaa munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Lado puolet munakoisoista voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihakastike, jonka päälle tulevat loput munakoisot. Levitä pinnalle valkokastike ja juustoraaste.

Kuorruta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

P.S. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kera.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.9.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä