Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Poronkäristys

poronkaristys
poronkaristys poronkaristys hirven ruoka

3 siivua suolasilavaa
0,8 kg pakastettua poronpaistia eli poronkäristelihaa
2 rkl voita
2 dl vettä
ripaus suolaa
4 6 kokonaista maustepippuria

Sulata poronkäristysliha. Suikaloi silava ja ruskista se padassa. Rasvan alkaessa erottua lisää joukkoon poronliha pieninä erinä . Lisää mausteet ja vesi. Hauduta kypsäksi kannen alla noin 40 minuuttia. Tarkista välillä , ettei neste haihdu, ja lisää sitä tarvittaessa. Tarkista maku.

P.S. Poronkäristyksen voi valmistaa myös pakastetusta poronpaistista, josta on vuoltu ohuita siivuja. Tarjoa puolukkasurvoksen tai karpaloiden ja sipuli perunamuussin kera, jonka saat lisäämällä valmiiseen perunamuussiin 2-3 rkl raakaa hienonnettua sipulia. Myös poronkäristykseen voi ruskistamisvaiheessa lisätä hienonnettua sipulia.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 15.12.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä