![]() |
0,6 kg silakkafileitä (25-35 kpl)
1,5 tl suolaa
2 rkl tilliä
4 dl vettä tai kermaa
2-3 rkl tomaattisosetta
Koristeluun:
3 tomaattia
ripaus hienonnettua tilliä
Levitä silakkafileet voipaperille nahkapuoli ylöspäin. Mausta kevyesti suolalla ja ripottele päälle tilliä.
Kääri fileet rullalle aloittaen häntäpäästä ja nosta ne voideltuun uunivuokaan tiiviisti vierekkäin.
Ripottele rullien päälle tilliä. Mausta vesi kermaseos tomaattisoseella ja kaada se rullien päälle.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomaattiviipaleilla ja tillinoksilla.
P.S. Rapusilakat maistuvat sekä kuumina että kylminä ja ne sopivat hienoonkin voileipäpöytään.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.9.14 Webmaster