Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Marinoidut savusilakat

silakkalautanen

1 kg savusilakoita

2 rkl sitruunamehua

1 dl öljyä

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

runsaasti hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa

Poista silakoista nahka ja irrota fileet mahdollisimman ehjinä paloina. Poista ruodot tarkasti. Sekoita sitruunamehu ja öljy keskenään. Mausta kevyesti mustapippurilla. Jos silakat ovat tarpeeksi suolaisia, kastiketta ei tarvitse maustaa suolalla. Asettele kerros silakkafileitä tarjoiluvadille ja ripottele päälle reilusti maustevihanneksia. Laita loput kalat ja mausteet samanlaisiksi kerroksiksi. Pirskottele kastike päälle ja peitä silakat kelmulla tai foliolla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 01.09.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä