Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUORRUTETTU KALA

0,6 kg kalafileitä (esim. hauki, kuha tai pakastesei)

1 tl suolaa

2 tl sitruunapippuria

voita tai margariinia vuoan voiteluun

Kuorrutuskastike:

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 dl juustoraastetta

1 kananmuna

Maustamisehdotuksia:

1-2 rkl sitruunamehua tai valkoviiniä

1-2 dl katkarapuja tai herkkusieniä

2 dl parsanpaloja

3–4 kaltattua lohkottua tomaattia

2-3 rkl hienonnettua tilliä

Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki.

Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.

Ripottele kuumaan kastikkeeseen juustoraaste tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää vatkattu kananmuna. Lisää kastikkeeseen 1 tai useampi maustamiseen ehdotetuista aineksista. Kaada lämmin kastike kalojen päälle. Ripottele pintaan hieman juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä