Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUORRUTETTU KALA

0,6 kg kalafileitä (esim. hauki, kuha tai pakastesei)
1 tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
voita tai margariinia vuoan voiteluun

Kuorrutuskastike:
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Maustamisehdotuksia:
1-2 rkl sitruunamehua tai valkoviiniä
1-2 dl katkarapuja tai herkkusieniä
2 dl parsanpaloja
3–4 kaltattua lohkottua tomaattia
2-3 rkl hienonnettua tilliä

Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki.

Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.

Ripottele kuumaan kastikkeeseen juustoraaste tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää vatkattu kananmuna. Lisää kastikkeeseen 1 tai useampi maustamiseen ehdotetuista aineksista. Kaada lämmin kastike kalojen päälle. Ripottele pintaan hieman juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä