Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KALAMUREKE

Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää rasvatonta kalaa kuten haukea tai pakastekalaa. Lisäkkeenä tai leikkeleenä tarjottaviin hienompiin murekkeisiin voi käyttää rasvaisempia kaloja kuten lohta. Kalamurekkeen valmistuksessa on tärkeää, että aineet ovat kylmiä. Hienompia leikkeleiksi tarkoitettuja murekkeita on tämän kirjasarjan viidennessä osassa.

0,4 kg kalafileitä

ripaus suolaa

2 dl vaaleaa leipää kuorettomana

0,5 dl kalalientä

2 dl kermaa

2 kananmunaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

1 valkosipulinkynsi

tilkka valkoviiniä

Jauha kalafileet huolellisesti. Lisää ripaus suolaa ja anna turvota kylmässä noin 20 minuuttia. Sekoita leipä, kalaliemi ja kerma massaksi ja anna turvota hetki kylmässä. Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen. Sekoita kylmät turvonneet kalafileet, leipä nestemassa, mausteet ja keltuaiset hyvin. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele se varovasti murekemassaan. Laita massa voideltuun ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan. älä laita vuokaa aivan täyteen, sillä mureke turpoaa. Laita vuokaan kansi esimerkiksi foliosta. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin tunti.

P.S. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vaalean peruskastikkeen kera (mm. sitruuna tai tillikastike).

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä