Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PIPARJUURILIHA

1 kg naudanlapaa tai rintaa
vettä
ripaus suolaa
4-5 kokonaista maustepippuria
4 porkkanaa
3 sipulia

Kastike:
1 l keitinlientä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl etikkaa
1 dl raastettua piparjuurta

Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on sekoitettu hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää pestyt, kuoritut ja lohkotut juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista. Jäähdytä ja kuutioi liha.

Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon lämmin lihan keitinliemi samalla sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia ja lisää liha, etikka ja raastettu piparjuuri ja hauduta vielä 2-3 minuuttia. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla.

P.S. Liha ja kastike voidaan tarjota myös erillisinä.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä