Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

VASIKANLIHAVIILLOKKI

1 kg vasikanlihaa

vettä

ripaus suolaa

8 porkkanaa

5 kokonaista maustepippuria

1 sipuli

kastike:

1 l keitinlientä

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 keltuainen

1 rkl sitruunamehua

ripaus sokeria

Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha alkaa irrota luista. Jäähdytä ja kuutioi liha. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 30 minuuttia ja siivilöi se. Lisää lihat ja vesitilkkaan sekoitettu keltuainen huolellisesti sekoittaen. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Osan keitinliemestä voi korvata maidolla.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä