Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

VASIKANLIHAVIILLOKKI

1 kg vasikanlihaa
vettä
ripaus suolaa
8 porkkanaa
5 kokonaista maustepippuria
1 sipuli

kastike:
1 l keitinlientä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria

Laita isot lihapalat kylmään veteen, johon on lisätty hieman karkeaa suolaa. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha alkaa irrota luista. Jäähdytä ja kuutioi liha. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 30 minuuttia ja siivilöi se. Lisää lihat ja vesitilkkaan sekoitettu keltuainen huolellisesti sekoittaen. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Osan keitinliemestä voi korvata maidolla.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä