Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KEITETTY KIELI

0,7 kg raavaankieltä
vettä
2 dl lohkottuja liemijuureksia (mm. porkkana, sipuli, purjo, palsternakka ja selleri)
ripaus valkopippuria
6 maustepippuria
1 laakerinlehti

Poista kielestä kovat rauhaset ja pese se hyvin kylmällä vedellä ja juuriharjalla. Laita kieli kattilaan, jossa on runsaasti kylmää vettä. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää juurekset ja mausteet. Kieli on kypsää, kun nahka irtoaa. Jäähdytä ja kuori nahka pois. Leikkaa kieli ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna keitinliemessä.

P.S. Valmista keitinliemestä vaalea peruskastike (ks. 1.13.4 sitruuna , tomaatti , kapris tai tillikastike).


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä