Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LIHAHöYSTöT

0,5 kg lapaa tai paistia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
3–4 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl keittojuureksia (mm. porkkana, sipuli, purjo ja selleri)

Valmistustapa 1:
Ruskista puhdistettu ja kuutioitu liha kevyesti. Laita lihakuutiot haudutusastiaan. Lisää mausteet ja vehnäjauhot. Anna vehnäjauhojen kypsyä hetki. Lisää suikaloidut tai kuutioidut keittojuurekset. Lisää liemi samalla sekoittaen. Hauduta, kunnes liha on kypsää.

Valmistustapa 2:
Ruskista haudutusastiassa puhdistettu ja kuutioitu liha sekä vihannekset. Mausta ja hauduta liha kypsäksi lihaliemessä. Siivilöi neste ja valmista siitä kermakastike (ks. kastikkeista kohta nestesuurus 1.13). Yhdistä liha ja kastike.

Valmistustapa 3:
Laita puhdistettu ja kuutioitu liha uuniastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon 2-3 rkl öljyä tai sulatettua voita. Hauduta 200 asteessa välillä sekoittaen 20 minuuttia. Pienennä lämpö 150 asteeseen ja hauduta, kunnes liha on kypsää (0,5 1 tuntia). Hienonna sipuli ja kuutioi tai suikaloi vihannekset. Hauduta niitä voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää vehnäjauhot ja anna niiden kypsyä hetki. Lisää neste ja anna kastikkeen saostua. Lisää saostuneeseen kastikkeeseen lihapalat ja kypsennä 15-20 minuuttia.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä