Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LAMMASKAALI

Lammaskaali on herkullinen ja ruokaisa pataruoka. Parhaimmillaan se on mehevästä syyskaalista valmistettuna.

1 kg luullista lampaanlapaa tai rintaa tai 0,5 kg luutonta
1 keskikokoinen kaalinkerä
2 tl suolaa
1 sipuli
10 kokonaista mustapippuria
1-2 laakerinlehteä
5 dl vettä
3 porkkanaa
ripaus kuminaa tai meiramia
1 rkl hienonnettua persiljaa

Leikkaa lampaanliha kuutioiksi. Huuhdo, puhdista ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Lado lihat ja vihannekset kerroksittain pataan ja ripottele kerrosten väliin suolaa ja mausteita. Kaada pataan kuumaa vettä siten, että se miltei peittää muut ainekset. Kiehauta ja kuori pinnalle kertyvä verivaahto kauhalla pois. Hauduta kannen alla, kunnes liha ja kaali ovat aivan kypsiä (1 1,5 tuntia). Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

P.S. Ruoan makua voi parantaa ruskistamalla lihan ja kaalin kevyesti ennen nesteen lisäämistä. Tomaatinmakuinen lammaskaali: Korvaa puolet nesteestä tomaattimurskalla tai lisää joukkoon 2 rkl tomaattisosetta. Mausta timjamilla.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä