Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

INTIALAISET KALA-KAALIKääRYLEET

Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai kuutioitua kalaa. Mausta currylla. Hauduta kääryleitä uunivuoassa tomaattikastikkeessa.

1 iso keräkaali
0,5 kg kalaa
1,5 dl puuroriisiä (ohraryynejä)
5 dl maitoa
2 sipulia
2 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
3 rkl voita

Haudutusliemi:
1 rkl tomaattisosetta
3–4 dl vettä
ripaus chilijauhetta tai kastiketta
ripaus suolaa

Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet ovat pehmentyneet. Jäähdytä ja irrota lehdet yksitellen. Leikkaa paksu sydänosa ja pienimmät sydänlehdet ohuiksi suikaleiksi täytettä varten.

Keitä riisi maidossa (ks. riisipuuron keitto 3.11.4) lähes kypsäksi.

Hienonna sipuli ja hauduta se voissa täytteeksi leikattujen kaalisuikaleiden kanssa. Yhdistä täytteen aineet, mausta ja sekoita huolella. Nosta täytettä kaalinlehdelle ja nosta varsiosa täytteen päälle. Nosta seuraavaksi sivureunat ja kieritä rullalle.

Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa välillä käännellen noin 20 minuuttia. Lisää haudutusliemi ja hauduta vielä tunti 150 asteessa. Valele välillä.

Katso myös


Intialainen ruokakulttuuri
Intialainen ruokakulttuuri
Intiassa on monia kansoja ja uskontoja. Tämän vuoksi intialaiset kutsuvat maataan nimellä FFF (Means Feast, fasts and festivals) juhlaa, paastoa ja festivaaleja ,...
Lue lisää intialaisesta ruokakulttuurista



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.7.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä