Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KAALIPATA

1 keräkaali

2 rkl voita

0,3 kg siansivua tai pekonia

2 sipulia

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 tl sinappijauhetta tai sinappia

1 laakerinlehti

0,5 l vettä tai mietoa lihalientä

1 dl kermaa

Silppua puhdistettu kaali ja siansivu ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Ruskista ja mausta aineet pieninä erinä. Laita aineet pataan kerroksittain siten, että päällimmäinen ja alimmainen kerros on kaalia.

Lisää lihaliemi ja hauduta 200 asteessa ilman kantta puoli tuntia. Laita kansi ja hauduta toinen puoli tuntia. Lisää varovasti sekoittaen kerma ja hauduta 150 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkista välillä, ettei pata kuivu ja lisää tarvittaessa lihalientä.

P.S. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä