Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PAISTETTUA MAKSAA

8 vasikanmaksaviipaletta (noin sentin paksuisia, joista on poistettu kalvot)

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl voita

3 rkl öljyä

Mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla juuri ennen paistamista. Kieritä viipaleet jauhoissa ja karista liika jauho pois. Sulata voi ja lisää se öljyn joukkoon. Paista maksaviipaleet pannulla voi öljyseoksessa. Muista antaa pihvien paistua rauhassa. Käännä ne vain kerran ja kypsennä toiselta puolelta yhtä kauan kuin ensimmäiseltäkin. Jos valmistat isomman erän, voit laittaa puolikypsät maksapalat hetkeksi uuniin. Tarjoa maksa heti joko paistettujen sipulirenkaiden tai kermakastikkeen kera. Ateriaan kuuluvat myös perunamuussi tai paistinperunat ja puolukkasurvos.

P.S. Lisäkkeenä voit tarjota etikkasäilykkeitä. Ohjeen mukaan voit valmistaa myös vasikanmaksaa anglaise, johon tulee lisäksi paistettuja pekoniviipaleita.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä