Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KANAVIILLOKKI

1 kana
vettä
ripaus suolaa
6 8 kokonaista maustepippuria
1-2 laakerinlehteä

kastike

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta

Sulata kana huoneenlämmössä. Jos haluat, voit sitoa kanan ennen keittämistä. Voit myös poistaa kanasta rasvan, joka on kerääntynyt peräpäähän. Kanan voi myös paloitella ennen keittämistä (ks. 1.5.3 kanan esikäsittely). Kanan keittoaika on 1-2 tuntia. Laita keittoliemeen suolaa, kokonaisia pippureita ja isoja sipulilohkoja. Jäähdytä ja säilytä liemi erikseen. Jäähtyneen kanan lihat on helppo irrottaa luista.

Puhdista kypsä kana luuttomiksi paloiksi ja laita palat vaaleaan peruskastikkeeseen.

Kastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Erilaisilla kastikkeilla saa erilaisia ruokia kuten curryllä ja tomaattipyreellä.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä