Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

APRIKOOSIBROILERI

0,2 kg kuivattuja aprikooseja

vettä

0,5 kg luuttomia broilerinrintapaloja

1-2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

pala tuoretta inkivääriä

1 dl kuorittuja manteleita

paistamiseen öljyä

Kastike:

1 rkl soijakastiketta

4 dl aprikoosien liotuslientä

2 tl hunajaa tai fariinisokeria

(1 tl jauhettua inkivääriä)

1 rkl sitruunamehua

1 rkl maissi tai ohratärkkelysjauhoja

Pinnalle:

silputtuja sipulinvarsia tai purjoa

Liota aprikooseja muutama tunti runsaassa vedessä. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi broileri. Ruskista ainekset kevyesti öljyssä. Lisää joukkoon mantelit ja aprikoosit. Sekoita kastikeainekset. Jos käytössä ei ole tuoretta inkivääriä, lisää kastikkeeseen jauhettua. Lisää liemi ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kiehuessaan sakenee ja kirkastuu. Hauduta 10 minuuttia.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.03.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä