Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SITRUUNAKANA TAI -BROILERI

1 kana tai broileri tai noin 1 kg tuoreita broilerinpaloja
1-2 l vettä
ripaus suolaa
1 lohkottu sipuli
1 puristettu sitruuna
1 porkkana
ripaus valkopippuria
Kastike:
5 dl keitinlientä
2 rkl maissi- tai vehnäjauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 tl currya

Laita broilerin palat haaleaan veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja poista verivaahto. Lisää kattilaan mausteet ja keitä hiljalleen kypsäksi. Broileri kypsyy noin tunnissa, mutta kana vaatii kypsyäkseen 3-3,5 tuntia.

Kun liha on kypsää, ota se pois keitinliemestä ja siivilöi liemi. Anna liemen jäähtyä. Perkaa lintu luuttomaksi.

Valmista kastike: Kerää jäähtyneen keitinliemen pinnalta rasva pois. Sekoita jauhot tilkkaan kylmää lientä. Kaada suurus kuumaan kastikeliemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna liemi ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada se uunissa kuumennettujen kananpalasten päälle.

Koristele sitruunaviipaleilla ja persiljalla.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä