Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Sienikääryleet

kaalikääryle

Valmista kuten kaalikääryleet, mutta käytä jauhelihan tilalla ryöpättyjä suola- tai muita sieniä. Suolasieniä käytettäessä ei tarvitse lisätä suolaa eikä kasvislientä.

1 iso keräkaali
300 g ryöpättyjä suola- tai muita sieniä
1,5 dl puuroriisiä (ohraryynejä)
5 dl maitoa
2 sipulia
2 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
3 rkl voita
2 dl kaalin keitinvettä

valeluun:
0,5 dl siirappia

Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet ovat pehmentyneet. Jäähdytä ja irrota lehdet yksitellen. Leikkaa paksu sydänosa ja pienimmät sydänlehdet ohuiksi suikaleiksi täytettä varten.

Keitä riisi maidossa (ks. riisipuuron keitto 3.11.4) lähes kypsäksi.

Hienonna sipuli ja hauduta se voissa täytteeksi leikattujen kaalisuikaleiden kanssa. Yhdistä täytteen aineet, mausta ja sekoita huolella. Nosta täytettä kaalinlehdelle ja nosta varsiosa täytteen päälle. Nosta seuraavaksi sivureunat ja kieritä rullalle.

Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa välillä käännellen noin 40 minuuttia. Voitele kääryleitä siirapilla aina kääntämisen yhteydessä. Lisää lihaliemi ja hauduta vielä tunti 150 asteessa. Valele välillä siirapilla.

P.S. Tarjoa keitettyjen perunoiden, liemestä valmistetun kastikkeen (vaalea peruskastike) ja puolukkasurvoksen kera.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 15.12.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä