Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Simpukkakeitto

simpukkakeitto

0,7 l kalalientä
0,5 fenkoli
simpukan ja äyriäisen kuoria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuorittuja sinisimpukoita
ripaus timjamia
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 rkl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 keltuainen
1 dl kuohukermaa

Huuhtele ja paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi ja hauduta sitä voissa noin 2 minuuttia mahdollisten sinisimpukan ja äyriäisten kuorien kanssa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta noin 30 minuuttia. Siivilöi juurekset ja kuoret pois. Lisää siivilöityyn keittoon mausteet, simpukat ja valkoviini. Hauduta 10 minuuttia ja lisää hyvin sekoitettu kerma keltuaisseos. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.

P.S. Tarjoa patongin ja miedon valkosipulivoin kera.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 4.12.17 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä