Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse

bouillabase ruokaohje

Bouillabaissea sanotaan Venuksen, rakkauden jumalattaren, keksimäksi. Hänen kerrotaan halunneen miellyttää puolisoaan tulen jumalaa Vulcanusta. Keitosta on olemassa lukemattomia versioita, mutta määrätyt perusseikat ovat kaikissa samat.

0,2 kg kolmea kalalajia fileinä
0,2 kg kolmea lajia äyriäisiä (mm. katkarapuja ja simpukoita)
1 l kalalientä
1-2 sipulia
2 tomaattia
1 dl paloiteltuja vihanneksia (mm. purjo ja porkkana)
3 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
ripaus fenkolia
ripaus hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sahramia

Kypsennä hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää kalaliemi, kalan ja äyriäisten ruodot, lohkottu tomaatti, vihannekset ja mausteet lukuunottamatta sahramia. Keitä noin tunti.

Soseuta tehosekoittimessa tai siivilöi. Kuumenna ja lisää joukkoon kalat ja äyriäiset kypsymisajan mukaisessa järjestyksessä. Mausta sahramilla.

P.S. Tarjoa valkosipulivoilla voideltujen leipien tai patongin kera.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 29.12.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä