Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Häränsisäfilepihvi eli chateaubriand

Chatobrian eli härän sisäfilepihvi

4 häränsisäfilepihviä (160-200 g)
3 rkl voita tai öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria

lisäkkeenä:
persiljavoi tai bearnaisekastike

Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.

Nuiji leikkeet varovasti kahden muovin välissä siten, että ne ovat 1-1,5 cm:n paksuisia.

Paista voideltu pihvi grillillä tai laita rasva kuumalle pannulle ja paista pihvit pannulla molemmin puolin. Lisää mausteet ruskistetulle pinnalle ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen.

Älä paista liian monta kerralla, jottei pannu jäähdy. Kypsennä sianliha aina täysin kypsäksi. Paistoaika vaihtelee 1,5-4 minuuttiin puolelta
riippuen lihan paksuudesta ja kypsyysasteesta.

P.S. Tarjoa ranskalaisten perunoiden kera. Lisäkkeenä voi tarjota mm. valkosipulivoita, valkosipuliperunoita, raastettua piparjuurta sekä punaviini tai pippurikastiketta.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 25.12.13 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä