Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Karjalanpiirakat

karjalanpiirakka

KARJALANPIIRAKAT

kuoritaikina:
2 dl vettä
1,5 dl maitoa
4-5 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

täyte: (20 piirakkaa)
riisitäyte:
2,5 dl vettä
7 dl maitoa
1,5 dl puuroriisiä
2 tl suolaa
1 kananmuna

perunatäyte:
1 kg perunoita
vettä
ripaus suolaa
3 dl maitoa
2 tl suolaa
1 rkl voita
1 kananmuna
voiteluun:
2 dl kiehuvaa maitoa
3 rkl voita

Valmista ensin haluamasi täyte ja sekoita siihen kananmuna. Taikinan valmistus: Sekoita vesi, suola ja jauhot. Leivo taikinasta pitkä pötkö ja jaa se 20 osaan. Muotoile palat litteiksi pyöreiksi kakuiksi.

Kaaviloi taikinakakut ohuiksi pyöreiksi kuoriksi. Täytä kuoret laittamalla täytettä kuoren keskelle. Taita kuoret päälle ja poimuta reunat tiiviisti sormilla rypyttämällä. Kypsennä 250-300 asteessa 5-10 minuuttia.

Voitele piirakat maito voiseoksella ja anna pehmetä kulhossa pyyhkeen alla.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.12.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä