Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lohi-purjopiirakka

Lohipiirakka
Lohipiirakka Lohi -purjopiirakka Lohipiirakka

1 valmista voitaikinaa (500 g)
150 g kirjolohifilettä
150 g kylmäsavulohta
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1-2 kpl purjoa
1 kpl sipuli
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl hienonnettua tilliä
2 rkl voita tai öljyä

Purjon esikäsittelyä

Leikkaa purjon kummastakin päästä pala pois ja halkaise purjo pituussuunnassa, jotta saat huudeltua sen hyvin. Suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli.
Hauduta purjo ja sipuli pehmeäksi voissa tai öljyssä. Kun ne ovat pehmeitä,
mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa lohet ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Lisää lohiviipaleet purjo-sipuliseokseen ja anna kypsyä hetki.
Lisää ruokakerma, kananmunat ja tilli. Tarkista maku. Maku saa olla hieman liian suolainen.

Kauli taikina levyksi, joka mahtuu uunipellille tai uunivuokaan.
Kypsennä pohjaa 2-3 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Lisää täyte pohjan päälle ja kypsennä piirakkaa 180 asteisessa uunissa 30 inuuttia.

Samalla ohjeella voit tehdä kinkku- tai kasvispiirakan, kun vaihdat lohen tilalle mm. kinkkua tai parsakaalia (puolikypsänä).


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä