Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Omenapiirakka

omenapiirakka
omenapiirakka omenapiirakka ruokaohje

taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,8 dl voita tai margariinia (75 g)
2 rkl vettä

täyte:
0,8 dl voita (75 g)
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 omenaa
2 tl kanelia

koristeeksi:
3 rkl pölysokeria

Sekoita taikina vehnäjauhoista, voista ja vedestä. Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.

Laita taikina piirakkavuokaan ja paista 170 asteessa noin 10 minuuttia. Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja kuutioi / viipaloi omenat. Laita omena pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia ja kaada lopuksi päälle täytemassa. Paista 170 asteessa 40-60 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle siivilän läpi pölysokeria.

P.S. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Ylen elävä arkisto tarjoaa: Isoäidin omenapiiras

Keittiömestarit Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat syksyistä isoäidin omenapiirakkaa. Omenapiirakka





Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.9.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä