Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes

Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes
Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes

Puuhellojen aikaan näiden pannukakkujen nimi oli Griddle cakes, koska ne paistettiin suoraan hellanlevyllä ja tarjottiin aina vaahterasiirapin kera.

3 kananmunaa
2 rkl siirappia tai sokeria
0,5 dl voisulaa
2 dl Piimää tai esim. kermaviiliä
2 dl maitoa
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
suolaa

Paistamiseen:
voita tai voi-öljyseosta

Tarjoiluun:
vaahterasiirappia

Sekoita voisulaan piimä ja maito Sekoita kuivat aineet sooda, vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vatkaa kananmunat ja siirappi (tai sokeri) vaahdoksi.
Lisää kananmuna-siirappivaahtoon vuorotellen jauho- ja nesteseosta hiljaa sekoittaen, kunnes taikina on tasainen
Paista taikinasta noin sentin paksuisia ohukaisia esim. blinipannulla. Paista letut miedolla lämmöllä, jotta ne kypsyvät myös sisältä.

Tarjoa amerikkalaiseen tapaan vaahterasiirapin kera.

Vinkki: Paistamiseen voit käyttää myös ohukais- tai vohvelipannua.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes
Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes
Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 8.1.18 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä