Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

GRAAVATTUA PORONPAISTIA

0,6 kg poron sisäpaistia
marinointiin:
0,5 dl öljyä
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
1 cl koskenkorvaa
1 cl puolukkalikööriä
graavaus:
0,5 dl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl rouhittua pippuria

Puhdista ja kuivaa poronpaisti. Laita marinointiaineet pakastepussiin ja sekoita hyvin. Lisää poronpaisti, kääntele huolella, poista ilma ja sulje pussi. Marinoi kylmässä 1-2 vuorokautta välillä käännellen. Ota paisti marinaadista ja kuivaa pinta. Laita graavausaineet ja poronpaisti graavauspussiin. Hiero lihaa pussissa, jotta mausteet tarttuisivat joka puolelle. Purista ilma pois pussista ja sulje se huolellisesti.

Laita varmuuden vuoksi päälle vielä toinen pussi. Säilytä jääkaapissa vuorokausi välillä käännellen. Paisti kannattaa pakastaa, sillä silloin siitä on helppo leikata ohuita siivuja veitsellä tai juustohöylällä.

P.S. Graavattua poronpaistia voi tarjota leikkeleenä tai alkuruokana.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä