Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

OSKARINLEIKE

4 ulkofile tai sisäpaistileikettä (n. 130 g)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1-2 kananmunaa
3 rkl voita tai öljyä
2 dl bearnaisekastiketta
1 rkl tomaattisosetta
1 dl katkarapuja
8 parsanpalaa

Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Kieritä ohut lihaviipale ensin kummaltakin puolelta vehnäjauho suola pippuriseokseen. Laita rasva kuumalle pannulle ja paista leikkeet hitaasti kypsiksi (molemmin puolin).

Valmista voikastike bearnaise ja lisää puoleen kastikkeeseen väriksi tomaattisosetta. Laita paistetun leikkeen päälle bearnaise kastiketta, kaksi parsanpalaa ja katkarapuja.

P.S. Leike on saanut nimensä ruotsin kuninkaan Oskar toisen mukaan.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä