Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

VENÄLÄINEN SIPULIPIHVI

4 häränulkofilepihviä (140 200 g)

3 rkl voita tai öljyä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

4-5 sipulia

2 valkosipulinkynttä

0,5 tl soijaa

2 tippaa tabascoa

1 dl smetanaa

Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.

Nuiji leikkeet varovasti kahden muovin välissä siten, että ne ovat sopivan paksuisia.

Paista voideltu pihvi grillillä tai laita rasva kuumalle pannulle ja paista pihvit pannulla molemmin puolin. Lisää mausteet ruskistetulle pinnalle ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen.

Älä paista liian monta kerralla, jottei pannu jäähdy. Kypsennä sianliha aina täysin kypsäksi. Paistoaika vaihtelee 1,5-4 minuuttiin puolelta

riippuen lihan paksuudesta ja kypsyysasteesta.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kypsennä sipulit pehmeiksi. Lisää sipulien joukkoon soija, tabasco ja smetana. Hauduta pari minuuttia ja lisää pihvien päälle.

P.S. Tarjoa perunasoseen sekä suolakurkku ja punajuuriviipaleiden kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä