Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

HÄRÄNSISÄFILEPIHVI ELI TOURNEDOS

4 häränsisäfilepihviä (160 200 g)

3 rkl voita tai öljyä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

4 8 pekonisiivua

lisäkkeenä:

persiljavoi tai bearnaisekastike

Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.

Nuiji leikkeet varovasti kahden muovin välissä siten, että ne ovat 2-2,5 cm:n paksuisia.

Paista voideltu pihvi grillillä tai laita rasva kuumalle pannulle ja paista pihvit pannulla molemmin puolin. Lisää mausteet ruskistetulle pinnalle ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen.

Älä paista liian monta kerralla, jottei pannu jäähdy. Kypsennä sianliha aina täysin kypsäksi. Paistoaika vaihtelee 1,5-4 minuuttiin puolelta

riippuen lihan paksuudesta ja kypsyysasteesta.

Kiedo pihvi pekonirenkaaseen ja kiinnitä hammastikulla. Ruskista pintaan väri ja kypsennä 160 asteessa valmiiksi (noin 10 minuuttia). Irrota hammastikut ennen tarjoilua.

P.S. Tarjoa ranskalaisten perunoiden kera. Lisäkkeenä voi olla mm. valkosipulivoita, valkosipuliperunoita, raastettua piparjuurta ja punaviini tai pippurikastiketta.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä