Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PIPPURIPIHVI

4 häränsisäfilepihviä (n. 160 g)
rouhittua musta ym. pippuria
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

Leikkaa poikkisyin pihvit fileestä. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet.

Nuiji leikkeet varovasti kahden muovin välissä siten, että ne ovat sopivan paksuisia.

Mausta pippurilla ja suolalla. Voitele öljyllä ja paista kummaltakin puolelta kuumalla pannulla tai grillissä 2-3 minuuttia haluamasi kypsyysasteen mukaan.

Pippuripihvin kastikevaihtoehtoja:

1. Valmista etukäteen kerma tai punaviinikastike. Mausta kastike pippurilla ja laita lautasella olevan pihvin päälle. Hieman miedompia, mutta hyvänmakuisia, pippurivaihtoehtoja ovat rose ja viherpippuri.

2. Jos paistat pihvit paistinpannulla, valuta niiden ollessa sopivan kypsiä liika rasva pois ja lisää
joukkoon kuohukermaa ja sinappia. Anna kerman saostua kastikkeeksi.

3. Jos paistat pihvit paistinpannulla, lisää niiden ollessa kypsiä päälle lämmintä punaviinikastiketta ja
rouhittua pippuria. Kiehauta ja tarjoile.

4. Jos paistat pihvit paistinpannulla, valuta, niiden ollessa sopivan kypsiä, liika rasva pois ja lisää varovasti tilkka viinaa (mm. jaloviinaa, whiskeytä tai konjakkia). Ota kaasuliekistä tai tulitikusta ruokaan varovasti tuli ja anna sen liekittyä hetki. Kaada päälle punaviinikastike ja hieman kermavaahtoa,
jotta liekki sammuu. Tarjoa heti.

P.S. Liekitys antaa ruokaan lisää makua, mutta sen kanssa on oltava todella varovainen, sillä liekit saattavat leimahtaa silmille. Ennen omia kokeiluja kannattaa kokeneempaa liekittäjää pyytää näyttämään, kuinka liekitys tapahtuu.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä