Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LAMPAANPAISTI

1 lampaanpaisti
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
2 rkl voita
2-4 valkosipulinkynttä
0,5 1 dl vettä
3 rkl kahvia
1 dl kermaa
1 dl lihalientä
1 rkl vehnäjauhoja

Poista paistin pinnalta mahdolliset kalvot ja kova rasva. Sulata voi ja lisää siihen puristetut
valkosipulinkynnet. Voitele paisti seoksella. Hiero paistin pintaan suola ja pippuri. Kaada vesi ja kahvi
uunivuoan pohjalle. Kypsennä 150 asteessa välillä valellen, kunnes paistin sisälämpötila on 73 astetta.
Lisää tarvittaessa nestettä, jottei paisti kuivu. Anna paistin levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen
leikkaamista jotteivät lihasnesteet valuisi ulos. Valmista paistoliemestä, lihaliemestä ja kermasta
kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi kuumaan liemeen. Anna
kastikkeen kypsyä 5-10 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastike erikseen.
Lisäkkeeksi sopivat viipaleperunat (mm. valkosipuliperunat), salaatti ja minttuhyytelö.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä