Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LAMPAANPAISTI

1 lampaanpaisti

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

2 rkl voita

2-4 valkosipulinkynttä

0,5 1 dl vettä

3 rkl kahvia

1 dl kermaa

1 dl lihalientä

1 rkl vehnäjauhoja

Poista paistin pinnalta mahdolliset kalvot ja kova rasva. Sulata voi ja lisää siihen puristetut

valkosipulinkynnet. Voitele paisti seoksella. Hiero paistin pintaan suola ja pippuri. Kaada vesi ja kahvi

uunivuoan pohjalle. Kypsennä 150 asteessa välillä valellen, kunnes paistin sisälämpötila on 73 astetta.

Lisää tarvittaessa nestettä, jottei paisti kuivu. Anna paistin levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen

leikkaamista jotteivät lihasnesteet valuisi ulos. Valmista paistoliemestä, lihaliemestä ja kermasta

kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi kuumaan liemeen. Anna

kastikkeen kypsyä 5-10 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastike erikseen.

Lisäkkeeksi sopivat viipaleperunat (mm. valkosipuliperunat), salaatti ja minttuhyytelö.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä