1 lampaanpaisti
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
2 rkl voita
2-4 valkosipulinkynttä
0,5 1 dl vettä
3 rkl kahvia
1 dl kermaa
1 dl lihalientä
1 rkl vehnäjauhoja
Poista paistin pinnalta mahdolliset kalvot ja kova rasva. Sulata voi ja lisää siihen puristetut
valkosipulinkynnet. Voitele paisti seoksella. Hiero paistin pintaan suola ja pippuri. Kaada vesi ja kahvi
uunivuoan pohjalle. Kypsennä 150 asteessa välillä valellen, kunnes paistin sisälämpötila on 73 astetta.
Lisää tarvittaessa nestettä, jottei paisti kuivu. Anna paistin levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen
leikkaamista jotteivät lihasnesteet valuisi ulos. Valmista paistoliemestä, lihaliemestä ja kermasta
kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi kuumaan liemeen. Anna
kastikkeen kypsyä 5-10 minuuttia. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastike erikseen.
Lisäkkeeksi sopivat viipaleperunat (mm. valkosipuliperunat), salaatti ja minttuhyytelö.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster