Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

BROILERIA VIINIRYPÄLEKASTIKKEESSA

1 broileri tai 4 marinoitua broilerinrintaleikettä

2 rkl voita

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl kana tai kasvislientä

2 dl kermaa

2-3 rkl vehnäjauhoja

2 dl viinirypäleitä

Sulata ja paloittele kokonainen broileri kahdeksaan osaan. Irrota ensin siivet, sitten koivet nivelen kohdalta ja viimeisenä rintalihat. Jaa koipi reisipalat ja rintapalat kahteen osaan. Ruskista palat kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kanaliemi ja valkoviini. Hauduta kannen alla noin 40 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot kylmään kermaan ja kaada seos siivilän läpi pataan samalla sekoittaen. Halkaise pestyt viinirypäleet ja poista kivet. Lisää puolet rypäleistä pataan ja hauduta 15 minuuttia.

Tarjoa ruoka padasta. Koristele se lopuilla viinirypäleillä ja tarjoa lisäkkeenä riisiä ja salaattia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä