Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SIPULIPIIRAS HANNAN TAPAAN

Pohja:
1,4 dl kiinteää margariinia (150 g)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl ranskankermaa

Täyte:
3 salottisipulia tai 1 tavallinen sipuli
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 pekoniviipaletta
1 dl ranskankermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 dl raastettua parmesanjuustoa
ripaus basilikaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle:
4-5 pikkusipulia
0,5 dl emmental juustoraastetta
ripaus paprikajauhetta
1-3 pekoniviipaletta

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää kerma ja anna taikinan jähmettyä kylmässä. Hienonna salottisipulit ja suikaloi tavalliset sipulit. Leikkaa pekoniviipaleet pieniksi paloiksi. Kuumenna pekonia pannulla, kunnes rasva irtoaa. Lisää sipulit ja valkosipulimurska. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Jäähdytä seos. Kuori ja halkaise pikkusipulit. Esikypsennä pikkusipuleja höyryssä tai vesitilkassa noin 5 minuuttia tai mikrossa pari minuuttia.

Vatkaa kananmunat, maito ja kerma sekaisin. Lisää parmesanraaste ja mausta basilikalla ja mustapippurilla. Kaaviloi taikina piirasvuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Nosta pohja vuokaan ja pistele haarukalla. Peitä pohja sipuli pekonisilpulla ja kaada päälle kerma kananmunaseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paprikajauhetta. Koristele puolitetuilla pekoniviipaleilla ja pikkusipuleilla. Kypsennä 200-225 asteessa noin 35 minuuttia.
Sipulipiiras maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä