Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SIENIPIIRAS

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,1 dl kiinteää voita tai margariinia (0,1 kg)
0,5 dl kylmää vettä

täyte:
0,4 kg herkkusieniä tai ryöpättyjä suolasieniä
2 sipulia
2 rkl voita tai margariinia
3 kananmunaa
2 dl kermaa tai maitoa
1 prk smetanaa (120 g)
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 tl rakuunaa
1 tl basilikaa

Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 20 minuuttia. Vuoraa vuoka taikinalla. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Hauduta niitä voissa, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta sieni sipuliseos ja levitä se puolikypsälle pohjalle.
Vatkaa kananmunista, smetanasta ja kermasta seos ja levitä se piiraan päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Piiras on valmis, kun pinta on hyytynyt ja ruskistunut.

Tarjoa lämpimänä.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä