2 dl tummaa sokeria
1,6 dl kiinteää margariinia (150 g)
2 kananmunaa
3-4 banaania
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl kanelia
3 dl manteleita tai saksanpähkinöitä
Vatkaa sokeri ja rasva keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Survo banaanit haarukalla. Survokseen saa jäädä "sattumia". Lisää banaanit taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi mantelit tai pähkinät ja sekoita rouhe taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 200 asteessa noin 1 tunti. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster