Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KREIKKALAINEN LEIPÄ

2 dl maustamatonta jogurttia

0,5 pkt hiivaa (25 g)

1 tl suolaa

2 rkl kiinteää voita (25 g)

1,5 dl hiivaleipäjauhoja

2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

3 kovaksi keitettyä kananmunaa

1 hienonnettu sipuli

1 dl viipaloituja oliiveja

0,5 tl suolaa

2 tl oreganoa

1 dl hienonnettua persiljaa

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola, pehmeä voi ja osa jauhoista.

Sekoita hyvin ja alusta loput jauhot taikinaan. Kohota. Kaaviloi kohonnut taikina suorakaiteenmuotoiseksi

levyksi. Levitä levylle kerroksittain kananmunaviipaleita, oliiviviipaleita, sipulisilppua ja hienonnettua

persiljaa. Ripottele mausteet kerrosten väliin. Rullaa taikina kuten kääretorttu. Käännä torttu pyöreäksi

renkaaksi ja purista päät yhteen. Leikkaa saksilla muutama viilto rullan ulkoreunaan, jotta täyte tulee

hiukan näkyviin. Kohota ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele paistamisen loppupuolella

kylmällä vedellä, jotta pinnasta tulee rapea. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä