Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KREIKKALAINEN LEIPÄ

2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 pkt hiivaa (25 g)
1 tl suolaa
2 rkl kiinteää voita (25 g)
1,5 dl hiivaleipäjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 hienonnettu sipuli
1 dl viipaloituja oliiveja
0,5 tl suolaa
2 tl oreganoa
1 dl hienonnettua persiljaa

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola, pehmeä voi ja osa jauhoista.
Sekoita hyvin ja alusta loput jauhot taikinaan. Kohota. Kaaviloi kohonnut taikina suorakaiteenmuotoiseksi
levyksi. Levitä levylle kerroksittain kananmunaviipaleita, oliiviviipaleita, sipulisilppua ja hienonnettua
persiljaa. Ripottele mausteet kerrosten väliin. Rullaa taikina kuten kääretorttu. Käännä torttu pyöreäksi
renkaaksi ja purista päät yhteen. Leikkaa saksilla muutama viilto rullan ulkoreunaan, jotta täyte tulee
hiukan näkyviin. Kohota ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele paistamisen loppupuolella
kylmällä vedellä, jotta pinnasta tulee rapea. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä