Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

OHRARIESKA

Rieskojen leipominen on helppoa, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kun jauhot pitävät rieskan koossa, siihen voi sekoittaa lähes mitä tahansa hienonnettua ruoka ainetta lanttulaatikosta kesäkeittoon. Raastetut

juurekset ja vihannekset voi käyttää raakana tai kypsänä.

0,5 l kylmää vettä tai maitoa

(1/4 pkt hiivaa)

1 rkl suolaa

n. 1 kg ohrajauhoja

Sekoita lämpimään nesteeseen hiiva ja suola. Alusta taikina ohrajauhoilla. Leivo taikinamassasta tanko ja jaa se neljään osaan. Muodosta isoja taikinapyöryköitä ja kauli tai painele ne ohuiksi pyöreiksi leiviksi.

Pistele rieskat haarukalla. Paista leivinpaperilla 250 asteessa 15 20 minuuttia. Peitä kypsät rieskat puhtaalla pyyheliinalla ja tarjoile lämpimänä.

P.S. Nesteenä voi käyttää myös piimän ja veden sekoitusta, mutta silloin on lisättävä 1 tl soodaa.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä