Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Murotaikina

Piirakka

1,2 dl sokeria
2,2 dl kiinteää voita- tai margariinia (200 g)
n. 5 dl vehnäjauhoja

Osan vehnäjauhoista voi jättää leipomiseen. Voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, jotta se on helppo sekoittaa muihin aineisiin. Sekoita aineet keskenään taikinaksi. Taikinaan voi lisätä tarpeen mukaan kananmunia, leivinjauhetta ja mausteita (mm. vanilliinisokeria tai kaakaojauhetta).

Murotaikinaa käytetään piirakoissa, torttu ja paistospohjissa sekä pikkuleivissä.
Vaahdotetussa murotaikinassa raaka aineet ovat samat, mutta rasvan ja sokerin määrä on yhtä suuri. Yleensä mukana on myös kananmunia ja kohotusaineita.

Makua saa mm. kuivatuista hedelmistä, pähkinöistä,
sitruunamehusta ja suklaasta. Vaahdotetusta taikinasta valmistetaan muffins tyyppiset pikkuleivät, leivonnaiset ja kahvikakut.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.9.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä