Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PÄÄRYNÄ-JUUSTOTORTTU

Pohja:
4 dl siirappipiparkakkumuruja
1 dl sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
2 prk maustamatonta Hovi juustoa (200 g)
100 g sinihomejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl päärynöiden lientä
4 liivatelehteä
2 dl kermaa

Päälle:
2 tlk säilykepäärynöitä
1 dl päärynälientä
6 liivatelehteä

Murenna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja kylmään kovettumaan. Notkista Hovi juusto ja sekoita joukkoon hienoksi murennettu homejuusto. Sekoita kermavaahto, mausteet ja 0,5 dl päärynälientä juustojen joukkoon. Liuota lämmittämällä liotetut liivatteet ja 0,5 dl päärynälientä ja lisää se jäähtyneenä täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä. Valuta päärynät liemestään ja soseuta ne. Lisää joukkoon lientä. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa päärynämehua ja sekoita seos jäähtyneenä päärynäsoseeseen. Kaada seos hyytyneen juustotäytteen päälle.

Anna tortun hyytyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään. Koristele torttu kiiviviipaleilla, kirsikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä