Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

JAUHELIHAPIIRAKKANELIÖT

Taikina:
3 dl kiinteää margariinia (250 g)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 prk maitorahkaa (250 g)
Täyte:
250 g jauhelihaa
1 sipuli
2 dl keitettyä riisiä
1 prk maustettua tuorejuustoa (100 g)
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus hienonnettua persiljaa

Sekoita käsin pehmeä margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää riisi, mausteet ja tuorejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sekoittunut hyvin. Ota taikina kylmästä ja jaa se kahteen osaan. Kaaviloi toinen puoli taikinasta 30 kertaa 35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta se pellille leivinpaperin päälle. Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti 5 kertaa 5 cm:n kokoisiin neliöihin. Älä leikkaa pohjaan asti. Laita jokaiselle neliölle täytettä. Kaaviloi toinen puoli taikinasta yhtä isoksi ja nosta se täytteen päälle. Painele kansilevy kämmenen syrjällä täytteiden välistä kiinni pohjalevyyn. Leikkaa taikinapyörällä neliön muotoisiksi paloiksi. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele neliöiden päälle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä