Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

JOGURTTIHYYTELÖ

Hyytelö:

7 liivatelehteä

tilkka kiehuvaa vettä

5 dl maustamatonta jogurttia

1 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 sitruunan kuori

4 rkl sitruunamehua

2 dl kermaa

Hilloke:

1 l raparperinpaloja

1-2 dl mehua tai vettä

2 dl sokeria

2 tl jauhettua inkivääriä

1 l mansikoita

Mausta jogurtti sokerilla, hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota ne puristettuna tilkkaan melkein kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos jogurttiin ja anna hyytymisen päästä vauhtiin. Lisää mukaan kermavaahto ja kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun

kakkuvuokaan hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Kaada hyytelö tarjoiluastiaan. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

P.S. Voit lisätä hyytelöön hedelmiä tai marjoja, jolloin sitruunamehu kannattaa jättää pois.

HILLOKE:

Leikkaa raparperit paloiksi ja keitä ne sokerin kanssa mehussa tai vedessä soseeksi. Mausta inkiväärillä ja jäähdytä. Lisää mukaan viipaloituja mansikoita ja tarjoa kumotun jogurttihyytelön kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä