Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

APPELSIINIVUORI

Kulhon vuoraamiseen 2-3 appelsiinia

Täytteeksi:

2-3 puristettua appelsiinia

2 prk raejuustoa (400 g)

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

5 liivatelehteä

2 dl kermaa

Kuori appelsiinit niin paksusti, että myös hedelmälihan päällä oleva kalvo lähtee. Leikkaa appelsiinit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita ne. Vuoraa kulho appelsiiniviipaleilla. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Liivatteet saavat liota täytteen valmistamisen ajan. Purista appelsiinit. Kumoa raejuustot kulhoon. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri sekä 1 dl appelsiinimehua.

Vaahdota kerma. Kaada loppu appelsiinimehu kattilan pohjalle. Puserra liivatteista vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna niin kauan, että liivatteet sulavat. Älä keitä! Kaada liivateseos kulhoon raejuustoseoksen päälle ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte "appelsiinipesään".

Peitä kulho muovikelmulla. Hyydytä yön yli. Kastele kulho kuumalla vedellä ennen kumoamista. Kuivaa kulho ja kaada sisältö tarjoiluastiaan siten, että laitat tarjoiluastian kulhon päälle ja käännät molemmat yhdessä. Ellei kumoaminen onnistu, yritä uudelleen samalla tavalla.

P.S. Appelsiinivuoren päälle voit sytyttää vaikka kynttilän.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä