Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Silliä venäläiseen tapaan

silli ala russe
venäläinen silli silli a la russe silliä venäläiseen tapaan

250 g sillifileetä (suola- tai matjessilliä)

100 g keitettyjä punajuuria

100 g maustekurkkua

100 g keitettyjä perunoita

50 g kapriksia

50 g hillosipulia

2 kpl keitettyjä kananmunia

Sinappikastike

1 dl smetanaa

4 rkl sinappia

1 tl sokeria

1 tl rouhittua mustapippuria

suolaa

Maustekurkun lientä.

Jos käytät suolasilliä, liota silliä liian suolaisuuden poistamiseksi.

Leikkaa sillifileet viipaleiksi. Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Leikkaa keitetyt perunat, punajuuret ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Puolita pienet hillosipulit. Leikkaa kaikki aineet erikseen ja pidä ne erillään.

Sekoita smetanaan muut aineet ja ohenna maustekurkun tai muun vastaavan liemellä. Kastike saa olla melko paksua.

Laita laakeaan tarjoiluastiaan ensin sillinviipaleet keskelle astiaa riviin.

Laita muut aineet sillin molemmin puolin riveittäin omiin ryhmiinsä.

Laita sinappikastike sillin päälle tai tarjoa erillisessä astiassa.

Koristele hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.

Tarjoa pienten keitettyjen perunoiden ja/tai tumman leivän ja voin kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 18.09.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0