Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Täytekakku

Täytekakku
kakkupala Täytekakku juhla

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

Täyte:

2 dl hilloa, sosetta tai survottuja marjoja

Kostuttamiseen:

1,5 dl vaaleaa mehua

Täytteeksi voi käyttää esimerkiksi:

3 dl omenasosetta tai 5 dl marjoja tai säilykehedelmiä

Lisänä voi käyttää:

raastettua omenaa tai banaania ja kermavaahtoa

Kuorruttamiseen:

2 dl kuohukermaa

0,5 rkl sokeria

Koristeeksi:

tuoreita marjoja tai säilykehedelmiä ja mantelirouhetta

Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi samalla kevyesti sekoittaen. Paista kakkuvuoassa tai levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6 8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria tai korppujauhoja ja kumoa torttulevy siihen.

Leikkaa uunipellillä kypsennetyt ohuet kakkulevyt sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta saat ainakin 3 kerrosta tai leikkaa kypsä kakku kolmeen osaan. Aseta kakun alin kerros pöydälle voipaperin päälle. Kostuta pohja ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Laita täytteen päälle toinen kakkupohjan pala ja sen päälle jälleen kostuketta ja täytettä. Jatka näin, kunnes kakku on valmis. Laita tasainen levy tai suuri lautanen kakun päälle, jotta se tasoittuu ja tiivistyy. Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen voipaperi pois kakun reunoja pitkin. Valuta koristeluun tarkoitetut hedelmät liemestään ja laita ne jääkaappiin viilenemään. Levitä paloitellut hedelmät kakun päälle kauniiksi asetelmaksi. Reunoille voit ripotella mantelirouhetta.

P.S. Voit käyttää myös seuraavia ohjeita kakun koristeluun ja täyttämiseen.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 13.12.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0