![]() |
![]() ![]() ![]() |
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
Täyte:
2 dl hilloa, sosetta tai survottuja marjoja
Kostuttamiseen:
1,5 dl vaaleaa mehua
Täytteeksi voi käyttää esimerkiksi:
3 dl omenasosetta tai 5 dl marjoja tai säilykehedelmiä
Lisänä voi käyttää:
raastettua omenaa tai banaania ja kermavaahtoa
Kuorruttamiseen:
2 dl kuohukermaa
0,5 rkl sokeria
Koristeeksi:
tuoreita marjoja tai säilykehedelmiä ja mantelirouhetta
Sekoita molemmat jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi samalla kevyesti sekoittaen. Paista kakkuvuoassa tai levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6 8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria tai korppujauhoja ja kumoa torttulevy siihen.
Leikkaa uunipellillä kypsennetyt ohuet kakkulevyt sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta saat ainakin 3 kerrosta tai leikkaa kypsä kakku kolmeen osaan. Aseta kakun alin kerros pöydälle voipaperin päälle. Kostuta pohja ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Laita täytteen päälle toinen kakkupohjan pala ja sen päälle jälleen kostuketta ja täytettä. Jatka näin, kunnes kakku on valmis. Laita tasainen levy tai suuri lautanen kakun päälle, jotta se tasoittuu ja tiivistyy. Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen voipaperi pois kakun reunoja pitkin. Valuta koristeluun tarkoitetut hedelmät liemestään ja laita ne jääkaappiin viilenemään. Levitä paloitellut hedelmät kakun päälle kauniiksi asetelmaksi. Reunoille voit ripotella mantelirouhetta.
P.S. Voit käyttää myös seuraavia ohjeita kakun koristeluun ja täyttämiseen.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
13.12.2014 Webmaster