ERI MUREKKEET
Eri murekkeilla saadaan ruokapöytään uusia, kivoja makuja. Ne voi valmistaa etukäteen, joten useammallekin vieraalle on mahdollista saada näyttäviä ja hyviä makuelämyksiä.
PATE on kylmänä tai lämpimänä tarjottava mureke, ilman taikinaa tai taikinakuoressa. Se kypsennetään uunissa vesihauteessa.
MOUSSE on patetta pehmeämpi ja yleensä se hyydytetään kypsentämisen sijasta.
TERRIINI on moussea huomattavasti pehmeämpi. Pehmeytensä vuoksi se on tarjottava vuoassaan (ns. terriinivuoka).
GALANTIINI on uunissa kypsytetty pyöreä mureke. Laita normaali mureke folion ja leivinpaperin sisään ja muokkaa pyöreäksi. Kypsennä uunissa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
04.12.2017 Webmaster