Linturuoat ovat usein kevyitä ja helposti sulavia. Eri lintujen lihan väri ja maku vaihtelevat. Kasvatettujen lintujen, kuten broilerin, liha on maultaan mietoa. Riistalintujen liha on maultaan voimakkaan aromikasta. Riistalinnut jaetaan rasvaisiin vesilintuihin ja vähärasvaisiin metsälintuihin.
Riistalintuja on hyvä riiputtaa viileässä, jotta sitkeä liha mureutuisi. Vesilintuja, kuten sorsaa 3-4 vrk ja muita mielellään 7-8 vrk. Säilyvyyden parantamiseksi liha on ennen riiputusta hyvä pyyhkiä vatsaonteloista kuivaksi. Vesilintujen säilyvyyttä lisää niiden hierominen sitruunalla ennen riiputusta.
Riistalinnut ovat vähärasvaisia ja voimakkaan makuisia. Usein ne silavoidaan ja tarjotaan kermakastikkeen kanssa. Vesilinnut ovat rasvaisia ja niissä on usein rasvainen traanin maku.
Hanhen, joka on vesilintu, valmistuksessa käytetään yrttimausteita ja hedelmiä (omenia ja luumuja) poistamaan traanin makua.
ANKKA on harvinaisempi ja valmistukseltaan hyvin hanhimainen lintu.
FASAANISSA on mieto riistalinnun maku. Se on hyvä silavoida ennen kypsennystä, jottei sen liha kuivuisi.
SORSA on suomessa yleisin riistalintu, jonka liha on vesilinnuksi rasvaista
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
30.07.2014 Webmaster