Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Rapujen keittäminen

rapujen keittäminen
rapujuhlat rapujuhla rapujuhla

24 kpl rapuja
3 l vettä
1-1,5 dl karkeaa suolaa (80-100 g)
tillin kukintoja
1-2 palaa sokeria

Laskentakaava
6-10 kpl rapuja / henkilö ja keittämiseen
kahdeksaa rapua kohden
1 l vettä
0,5 dl karkeaa suolaa (36 g)
0,7 palaa sokeria

Keitä liemi ja anna sen hautua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Laita pestyt ja vain elävät ravut kiehuvaan veteen. Neste ei saa lakata kiehumasta, joten varaa riittävästi nestettä tai keitä rapuja pienissä erissä.

Rapujen keittoaika on noin 10 minuuttia. Kypsät ravut ovat punaisia. Poista kypsät ravut liemestä tai pikajäähdytä liemi esimerkiksi laittamalla kattila kylmään veteen. Jos pystyt pikajäähdyttämään liemen, rapuja ei tarvitse ottaa pois liemestä. Kun liemi on jäähtynyt, kypsät ravut tulee säilyttää keitinliemessä.

Ravujen keittäminen, valuta ravut

Ongelma
Vältä rapujen ja liemen käsittelyä paljain käsin. Muista, että ne pilaantuvat nopeasti. Reikäkauha on kätevä työväline rapujen käsittelyyn.

Voit tarjota ravut heti, mutta parhaimmillaan ravut ovat 6-12 tuntia keittämisen jälkeen tai kahden vuorokauden sisällä. Muista hyvä kylmäsäilytys, sillä ravut pilaantuvat nopeasti.

Nosta ravut säilytysliemestä valumaan ennen tarjoiluvadille laittamista. Koristele kruunutillillä.

Katso myös


Rapujuhla
Rapujuhla
Rapujuhlat ovat alkaneet 1900-luvun alkupuolella. Malli niihin saatiin Ruotsista. Elokuun illat luovat tunnelmalliset puitteet mukavalle yhdessäololle. Sen lisäksi rapujuhlien tunnelma ,...
Lue rapujuhlista lisää

Ylen elävä arkisto tarjoaa: Kesäkeittiö: Rapujen valmistusta.

Loppukesä on ravustuksen ja rapujuhlien aikaa. Tässä ohjelmassa Kolmonen ja Vanamo näyttävät rapukeittiön perusteita. Ylen elävä arkisto: Kesäkeittiö: Rapujen valmistusta


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.7.15 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä