Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LäMMIN KALAPATE

Haukimureke:

0,6 kg jauhettua haukea

4 valkuaista

5 dl kermaa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

lohimureke:

0,3 kg jauhettua lohta

2 valkuaista

n. 3 dl kermaa

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus muskottipähkinää

Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää kalan joukkoon mausteet, kerma ja lopuksi valkuaisvaahto. Jaa haukimureke kahteen osaan ja mausta osat seuraavasti:

haukimureke 1

2 rkl valkoviiniä

2 rkl sitruunamehua

haukimureke 2

2 rkl pinaattia

2 rkl tilliä

lohimureke

1 rkl tomaattisosetta

1 rkl konjakkia tai brandyä

Laita murekkeet kerroksittain voideltuun pitkulaiseen uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla.

Kypsennä vesihauteessa 170 asteessa noin tunti.

P.S. Tarjoa tilli tai sitruunakastikkeen kera. Laita pohjalle kastiketta ja päälle pateviipale.

Voit lisätä pateseen äyriäisiä tai kalanpaloja sekoittamalla niitä eri kerroksiin.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä