Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KINKKUMOUSSE

0,3 kg keittokinkkua

2 dl vaaleaa peruskastiketta (ks 1.13.4)

6 liivatelehteä

6 rkl lihalientä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

2 dl kermaa

1 rkl valkoviiniä

Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla lihaliemessä. Yhdistä aineet lukuunottamatta kermaa. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä. Tarkista maku ja laita hyytymään kylmällä vedellä kostutettuihin annosvuokiin. Hyydytä

jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Kumoa lautaselle kastamalla vuoka kuumaan veteen, kuivaa nopeasti ja käännä lautaselle. Jos hyytelö ei irtoa, yritä samalla tavalla uudelleen.

P.S. Voit koristella vihanneksilla ja tarjota kylmän kastikkeen kera (mm. sinappikastike).

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä