Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

VOILEIPäKAKKU

Voileipäkakku voi olla pyöreä tai pitkulainen. Kakkuun voit käyttää kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää, jonka olisi hyvä olla suorakaiteenmuotoista. Täytteet on hyvä tehdä etukäteen. valmista kakkuihin 2-3 erilaista täytettä ja muuntele niitä mm. mausteilla.

kalatäyte:
2 prk tonnikalahiutaleita öljyssä (1 prk 185 g)
1 tuubi tonnikalapasteijaa
1 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl kermaa
ripaus sitruunapippuria
tarvittaessa kasvislientä notkistamaan seosta

Valuta tonnikalasta öljy ja sekoita aineet keskenään. täytteen voi valmistaa myös graavikalasta tai äyriäisistä.

Ananas sinihomejuustotäyte:
2 dl valutettua ananasmurskaa
1 dl hienonnettua sinihomejuustoa
1 dl sulatejuustoa
ripaus valkopippuria

Sekoita aineet keskenään.

lihavoileipäkakun täyte:
1 dl hienonnettua kinkkua
1 tuubi kinkku tai maksapasteijaa
2 rkl sinappia
1 dl kermaviiliä
ripaus pippuria

Sekoita aineet keskenään. Makua voi muutella currylla, valkosipulilla tai hillosipulilla.

kuorruttamiseen:
1 rasia sulatejuustoa (250 g)

koristeeksi:
graavilohirullia
katkarapuja
vihanneksia (mm. tomaattia ja kurkkua)

Viipaloi leivät pituussuunnassa siten, että tummat siivut ovat ohuempia. Poista leivistä kuoret. Valmista 2-3 täytettä. valmista kostutusliemi täytteen mukaan (mm. kalakakkuun kalalientä, lihakakkuun lihalientä tai herkkusieni tai maustekurkkulientä). Kokoa kakku kostuttamalla leipäviipale ja laittamalla päälle täytettä. Valmista tummista ja vaaleista leivistä kerroksia. Laita täytettä kerrosten väliin ja paina seuraava leipäviipale aina tiukasti kiinni edelliseen. Kakkuun tulee yleensä enintään 4 täyte ja 5 leipäviipalekerrosta, sillä siitä tulee muutoin liian korkea. Kakun voi laittaa kostutettuun voipaperiin ja muoviin käärittynä jääkaappiin kevyen painon alle lepäämään ja maustumaan. Voit laittaa myös suoraan päällysteet ja antaa valmiin kakun maustua jääkaapissa 2-3 tuntia. Voitele kakun pinta ja reunat päällystetahnalla, täytetahnalla tai sulatejuustolla ja koristele täytteen aineiden mukaisilla koristeilla.

P.S. Voileipäkakun voi leikata viipaleiksi ennen päällysteen laittamista, jolloin kakkua on helpompi leikata. Varo, ettei kakku hajoa käsiin.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä